ALARMANTNO: U Kragujevcu više razvedenih - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je prošle godine sklopljeno 919 brakova. U odnosu na 2016. godinu zajednički život ozakonila su 24 bračna druga više, kada ih je na kraju godine ukupno bilo 943.

Sa druge strane i broj razvoda je povećan. U 2017. godini 365 brakova je razvedeno, bračnu zajednicu je napustilo sto ljudi više u odnosu na pretprošlu godinu.

I dok se statistike bave računicom koliko dugo su opstajali brakovi, razvode su najbolnije podnela deca. Za roditeljstvo se u mnogim slučajevima supružnici bore sudskim putem i preko Centra za socijalni rad.

Prema podacima koje smo dobili od matične službe u Kragujevcu, u prošloj godini sklopljen je 991 brak, dok je 608 tužbi podneto za razvod braka.

Reč je o smanjenju u odnosu na 2016.godinu, kada je podneto oko 615 zahteva za raskid braka, rekli su u nadležnom Sudu u Kragujevcu.

Socijalni radnik Centra za socijalni rad Ana Miletić Vučković navodi da je u 2017. godini različitim oblicima, merama i uslugama socijalne zaštite bilo obuhvaćeno 465 zahteva za razvod braka parova sa decom uzrasta do 18 godina, a 2016. godine 551 zahtev što je za 20 odsto manje u odnosu na 2017.godinu.

Centar za socijalni rad postupa i po zahtevima roditelja za pružanje pomoći u rešavanju poremećenih porodičnih odnosa tokom braka ali i posle razvoda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu