Otuđenje građevinskog zemljišta za potrebe Radne zone Sobovica, početna cena 100 dinara po kvadratu - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na sednici održanoj 3. januara donelo je Program za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Kragujevca radi izgradnje objekata za 2018. godinu.

 Reč je o zemljištu na lokaciji “Radna zona Sobovica – Lužnice“, površine nešto veće od 69 hektara čija je osnovna namena – privređivanje, definisana Urbanističkim planom.

Gradsko veće donelo je Program za otuđivanje građevinskog zemljišta u javnoj svojini u okviru svojih nadležnosti za sprovođenje i unapređenje opšteg okvira za privređivanje u Gradu.

Program sadrži oznaku i površinu zemljišta, namenu i veličinu objekta, urbanističke uslove za izgradnju objekta, vrste delatnosti koje se mogu obavljati i sl.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na Predlog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini javnim nadmetanjem. Utvrđena cena za otuđenje iznosi 100 dinara po kvadratnom metru, tako da ukupan iznos početne cene iznosi 69 632 100 dinara, a depozit 6 963 210 dinara. Postupak javnog nadmetanja održaće se 6. februara u zgradi Gradske uprave.   

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu