Otvaranje mogućnosti za privrednu saradnju sa Mađarskom - iKragujevac


Vesti

Na poziv Komiteta za Zapadni Balkan Privredne komore Mađarske, delegacija Kragujevca koju su činili Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju, Zoran Rajović, pomoćnik gradonačelnika za nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima i Predrag Lučić, direktor Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore Kragujevac, najznačajnim mađarskim privrednicima i predstavnicima ministarstava Vlade Republike Mađarske predstavila je ekonomske i privredne potencijale grada Kragujevca. Delegacija Kragujevca razgovarali su sa dvadesetak predstavnika velikih kompanija iz različitih oblasti i upoznali ih sa privrednim ambijentom, potencijalima i mogućnostima za pronalaženje zajedničkih interesa i ostvarivanje saradnje.

Od izuzetnog je značaja to što je mađarska strana, pored brojnih gradova u Vojvodini i Beograda, Kragujevac prepoznala kao grad odakle će krenuti sa ekonomskim i privrednim planovima ka Centralnoj Srbiji. Nadamo se i očekujemo da ćemo u narednim mesecima napraviti konkretne korake u okviru ove saradnje, jer je naš cilj stvaranje dobre poslovne klime i privlačenje investicija koje će otvoriti nova radna mesta, rekao je Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika.

U okviru saradnje planirano je potpisivanje Memoranduma o saradnji između Privredne komore Mađarske i Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore Kragujevac i Grada Kragujevca. Memorandum predviđa otvaranje Kancelarije Komiteta za Zapadni Balkan Privredne komore Mađarske u cilju promovisanja potencijala grada Kragujevca ali i posredovanja i pružanja logističke podrške mađarskim privrednicima koji žele da investiraju u naš grad. Ujedno, Memorandum će promovisati Konzulat Mađarske sa sedištem u Kragujevcu, čiji će počasni konzul biti biznismen Milan Radunović, najavio je Štajn. Posle zvaničnog potpisivanja ovog dokumenta planirana je poseta zainteresovanih mađarskih privrednika našem gradu.

Po dolasku iz Budimpešte, Zoran Rajović, pomoćnik gradonačelnika je rekao da je delegacija Kragujevca imala veoma značajan i uspešan sastanak kome su pored predstavnika velikih mađarskih kompanija, prisustvovali i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Mađarske i direktori Privredne komore Mađarske. To je ono što nam daje sigurnost i garanciju da će projekti o kojima smo juče razgovarali u narednom periodu biti i realizovani, dodao je Rajović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu