Prosečna penzija veća 1.200 dinara - iKragujevac


Vesti

Od 1. januara 2018. godine iznos u koverti učitelja biće veći za 11 odsto nego pre smanjenja, lekari i medicinske sestre imaće veće plate za 10 odsto, radnici u socijalnoj sferi za devet, odnosno 10 procenata, kao i vojnici, policajci i poreznici, rekao je juče predsednik Aleksandar Vučić.

Tako će lekar specijalista umesto prosečnih 70.000 dinara primiti oko 7.000 više, medicinska sestra gotovo 3.500 više, koverta vaspitača biće "deblja" za blizu 4.000, "tetkice" u školi za 2.500, dok će prosečni penzionerski ček biti povećan za 1.200 dinara.

Predsedniku Vučiću, posebno teško pada, kako je rekao, to što se ne govori istina u vezi sa povećanjem penzija i plata, kao ni u vezi sa opremanjem Vojske Srbije. On je istakao da će, od svih, jedino manje povećanje imati zaposleni u njegovom kabinetu, Vladi i Skupštini.

- I opet ne valja - primetio je predsednik, zapitavši u kojoj se to zemlji povećavaju plate za 10 odsto. - U Nemačkoj povećanja iznose dva odsto. Tačno je da oni imaju veće plate, ali oni su radili i zaradili.

Predsednik je konstatovao i da je neki, kako je rekao, stručnjak, rekao da je odluka o povećanju plata i penzija politički motivisana. Ocenio je to kao nonsens, jer ta povećanja odobrava MMF, a Srbija je za tri godine prošla sve revizije.

- Mi sada radimo i zarađujemo, a moraćemo da radimo i zarađujemo mnogo više - rekao je Vučić, i dodao da je slično i kada je reč o Vojsci Srbije, gde sada imamo naoružanje, ali opet, kako kaže, ne valja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu