BRAVO: Tri prva mesta za kragujevačke kulinare - iKragujevac


Vesti

Kragujevački kulinari su na 11. Fish festivalu u Beogradu osvojili prvo mesto na takmičenju u pripremi jela od tri vrste mesa, dok su na 10. Internacionalnom takmičenju u Knjaževcu pobedili u pripremi mesa sa roštilja na tradicionalan i moderan način.

Kragujevac su predstavljali predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i menadžer tima Vujadin Vujadinović, takmičari Stefan Ristović, Vladisav Milošević, Nemanja Milovanović i Uroš Jakovljević.

Na oba takmičenja se nadmetalo oko 100 kuvara iz zemlje i inostranstva.

Vujadin Vujadinović tvrdi da je to dokaz da se u Kragujevcu podjednako dobro i sa nacionalnom kuhinjom:

– Najpre bih pohvalio sjajnu organizaciju i domaćine iz Beograda i Knjaževca koji su se potrudili da se osećamo kao kod kuće. Motivisanost i želja naših kulinara, uz nesporni kvalitet, morali su da donesu vrhunski rezultat. Ova takmičenja je veliko iskustvo i podstrek za ove momke, a meni je posebno drago što su se sjajno pokazali nakon svih takmičenja na kojima smo učestvovali većinom u inostranstvu gde je zastupljena međunarodna kuhinja. Trudimo se da hvatamo korak sa svetom i da naši kulinari budu podjednako obučeni za rad sa internacionalnom kuhinjom, ali se trudimo da ne ispustimo korak sa nacionalnom kuhinjom koja zadnjih godina ponovo doživljava procvat. U narednom periodu nastavićemo sa napornim treninzima i obukama kako bi održali ovaj zlatan niz I predstavili našu kuhinju u što boljem svetlu – rekao je Vujadinović.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu