Besplatna škola rukometa počela sa radom - iKragujevac


Vesti

Realizacija jedinstvenog i ambicioznog projekta “RK Radnički 1964“ - besplatna škola rukometa za devojčice i dečake započela je ovog vikenda u hali “Jezero“. S obzirom na to da je početak rada škole okupio zavidan broj zainteresovane dece pokazalo se da je ideja Kluba pun pogodak.

Cilj besplatne škole rukometa je popularizacija našeg trofejnog sporta među najmlađima, istakao je Veroljub Pajević trener Omladinske škole kuba. Ovo je prvi u nizu pokaznih treninga u sportskoj hali “Jezero“. U planu je da se ova promocija nastavi subotom i nedeljom od 10.00 sati tokom cele godine, tako da će svi zainteresovani dečaci i devojčice, moći da se oprobaju u ovom olimpijskom sportu. U međuvremenu će biti organizovan rad po osnovnim školama, u obimu koji nam bude dozvoljavao pristup školskim halama - kaže Pajević.

Važno je napomenuti da roditelji neće imati obavezu plaćanja članarine ni ostalih troškova, što nas čini jedinstvenim u Srbiji. Nadam se, kazao je tom prilikom Dragan Študer direktor Omladinske škole, da će klub iz pomenute škole povući znatan broj dečaka i devojčica u kombinaciji za prvi tim u nekom doglednom periodu, a shodno tome i stvoriti igrače koji bi u budućnosti predstavljali našu zemlju. S obzirom na to da je Kragujevac obrazovni i univerzitetski centar, potrudićemo se da iskoristimo tu prednost i da postanemo regionalni rukometni stožer okupljanja budućih rukometaša. Študer je pozvao zainteresovanu decu da se pridruže i jednog dana postanu perjanice srpskog rukometa. Ono što mogu da obećam, istakao je Študer, su kvalitetan i stručan rad kao i najbolji mogući uslovi za njihov dalji napredak. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu