1.267 SLOBODNIH MESTA: Počinje upis na fakultete - iKragujevac


Vesti

Dodatni upisni rok na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu počinje neredne nedelje. Većina fakulteta prijavljivanje i predaju dokumentacije organizovaće u periodu od 4. do 8. septembra. Na 12 fakuleta koji se nalaze u sastavu kragujevačkog Univerziteta preostalo je ukupno 1.267 mesta.

Najviše studenata moći će da primi Ekonomski fakultet na kome je nakon prvog upisnog kruga preostalo 296 mesta. Pravni fakultet naredni je po broju slobdonih mesta. Na osnovne studije prava moći će da se upiše 169, a na smeru unutrašnji poslovi i bezbednost 120 studenata.

Na tehničkim i inženjerskim fakultetima mest ima za ukupno 331 brucoša. Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu upisaće 160 studenata, Fakultet tehničkih nauka u Čačku 88, a Fakultet za mašinstvo I građevinarstvo Kraljevu 83.

Na Učiteljskom fakultetu u Užicu slobodno je 86 mesta, a na Pedagoškom u Jagodini 18.

Na odseku za filologiju Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu mesta ima za 56 novih studenata, a muzičku umetnost moći će da studira još 21 akademac.

Agronomski fakultet u Čačku upisaće još 35 studenata, Prirodno matematički fakultet u Kragujevcu 76, a najmlađi u sastavu Univerziteta Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Vrnjačkoj banji – 23.

Pored ovih na svim pomenutim fakultetima ostalo je i 40 mesta za upis studenata koji apliciraju po programu afirmativnih mera.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu