Ovaj Kragujevčanin je zaludeo Srbiju! (VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Davne 2008. godine sve novine pisale su o pljački veka, koju ni manje ni više izvršio Kragujevčanin.

Nemogućnost prevazilaženja porodičnih problema, šikaniranje od strane pojedinih pojedinaca, naterala je Aleksandra Spasića, da 7. juna 2008. godine, izvrši pljačku banke, koji su mnogi Kragujevčani i nazivali pljačkom veka. Spektakulrano iznošenje novca iz banke, ostaće u sencu Aleksandrovih zagonetki, koje će predstavljati pravo mučenje kragujevačkoj policiji.

Nakon što je priveden Aleksandar je policiji dao dve zagonetke.

Prva je glasila: Žena sprema hranu za muža. On stiže. Dok on pere ruke, ona zakači kutiju sa solju i sva so padne u otvorenu šerpu u kojoj se namirnice kuvaju. On stiže i seda za sto. Uzima hranu. Počinje da jede i kaže ženi: „Daj mi malo soli." Koja je to hrana koja je posle pune kutije soli ostala neslana? 

Dok je druga ključna zagonetka glasila: "Deset ljudi treba kralju da preda po deset zlatnih poluga i da na svakoj gomili bude deset kilograma. Kralj ima pravo da izmeri samo jednom i da utvrdi ko ga potkrada i daje manje. Kako?"

Osim zagonetki, ovaj Kragujevčanin, ja ukraden novac sakrio u Šumaricama, pa je tada bilo značajno više posetilaca nego što je uobičajeno.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu