HITNO: Bebi iz Kragujevca hitno potreban novac za operaciju! - iKragujevac


Vesti

„Moje dete ne može da sedi, puzi, da uzme cuclu ili se osloni na ruku. Da ne bi ostala invalid do kraja života, mora 9. februara da ide na operaciju u Beč, ali to košta 18.000 evra, a mi zasad imamo samo 1.000."  

Ovo su reči dvadesetosmogodišnje majke iz Kragujevca, Danijela Miletić, čija devetomesečna ćerka Andrijana ne oseća levu ruku zbog greške lekara na porođaju. Beba je na rođenju 16. aprila protekle godine godine težila pet kilograma, ali lekari u Kliničkom centru u Kragujevcu nisu njenu majku porodili carskim rezom i tako izbegli komplikacije, već kako i Danijela navodi, nasilnim putem. Lekari je nisu pregledali ultrazvukom, već joj probušili vodenjak i čekali porođaj narednog jutra. Pri porođaju,babice su nasilno pritiskale stomak zbog otežanog porođaja i tako bebi povredile ruku. Povređeni su nervi ruke, koji prvih nekoliko meseci beba nije mogla da pomera, dok je u kasnijem periodu, nakon terapija, beba počela da savija ruku u laktu. Da bi i u budućnosti mogla da pokreće ruku, hitno je neophodna operacija za koju je potrebno čak 18. 000 evra dok beba ne napuni godinu dana, kako bi zahvat bio uspešan.

Lekari KC u Kragujevcu ističu da su dostupni 24 časa za sve pacijente i da pozivaju Danijelu da sa bebom  dođe kako bi se odredila terapija, jer je u pitanju bila povreda živčanog spleta ramena. Komplikacije na porođaju se dešavaju. 

Nakon pregleda austrijskog neurohirurga, operacija je zakazana za 9. februar 2016. godine, ostalo je još veoma malo vremena do tada.

Žiro račun
Ljudi dobre volje koji žele da pomognu Andrijani Miletić mogu to uraditi uplatom novca na račune:
Banka Intesa
Dinarski
160-5310200102352-52
Devizni
RS 35-160-5330201067080-54
na ime Andrijana Miletić

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu