Pozivaju se građani da prijave neosvetljene ulice - iKragujevac


Vesti

U Elektrošumadiji potvrdili su da je gradska uprava izmirila sva dugovanja prema tom preduzeću , pa se uskoro očekuje zamena sijalica na uličnoj rasveti.

Grad je izmirio sva dugovanja prema Elektrošumadiji koja su bila uzrok brojnih nesuglasica i međusobnih optužbi u prethodnom periodu. Zbog neredovonog plaćanja nije uredno menjana ni javna rasveta, pa su mnogi građani bili prinuđeni da se kreću potpuno mračnim ulicama. Elektrošumadija je naručila potrošni materijal, pa se očekuje da njene ekipe uskoro počnu sa zamenom sijalica koje ne rade.

Stručne službe u gradskoj upravi rade i na sagledavanju rezultata isplativosti ugradnje LED sijalica umesto običnih, natrijumovih. Naime, daleko skuplje ali štedljive LED sijalice su bile postavljene u ulici Kneza Miloša u probnom periodu od dva meseca, a sad se radi ekonomska studija opravdanosti koja treba da pokaže da li ovu vrstu rasvete treba u budućnosti uvesti u sve delove grada.
Iz gradske uprave i Elektrošumadije pozivaju građane da prijave nedostajuću uličnu rasvetu svojim mesnim zajednicama, kako bi postupak zamene sijalica išao brže i obuhvatio sve ulice.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu