U DRUŠTVU VELIKANA: Trifun Dašić najbolji bokser međunarodnog turnira „Beogradski pobednik“ - iKragujevac


Sport

Trifun Dašić, bokser kragujevačkog Radničkog  proglašen je za najboljeg borca i šampiona prestižnog međunarodnog turnira „Beogradski pobednik“, koji je održan po 56. put u srpskoj prestonici. 

Dašić je na taj način sebe svrstao u red bokserskih legendi, koje su osvajale ovo prestižno priznanje kroz istoriju „Beogradskog pobednika“, poput Mate Parlova, Tadije i Slobodana Kačara, Svetomira Belića, Miodraga Perunovića i mnogih drugih.

U konkurenciji boksera iz 22 zemlje, preko 180 boksera iz Brazila, Indije, Škotske, Alžira, Moldavije, Makedonije, Poljske, Češke, Slovačke, Nemačke, Francuske, Belgije, Grčke, Izraela, Koreje Dašić se uzdigao iznad svih i sasvim zasluženo osvojio 56. tadicionalni međunarodni turnir „Beogradski Pobednik“ koji od 2018. nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u - Branku Pešiću.

U finalu čast Srbije branili su Trifun Dašić u konkurenciji do 75 kg (Grupa A), naš najbolji superteškaš (preko 91 kg) Vladan Babić i kod dama Anđela Branković.

 

Pored Dašića koji je proglašen za najboljeg borca i šampiona ovogodišnjeg, 56. po redu „Beogradskog pobednika“ nagrađeni su: za najbolju reprezentaciju proglašen je Brazil, najbolji sudija je Milorad Gligić, najbolja dama Anđela Branković, najborbeniji par su Rus Tural Kuliev i Turčin Onur Sipal, najbolji tehničar je Brazilac Vanderson Oliveira.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu