Spektakl u Kragujevcu: Veprovi nadigrali šampiona Rusije - iKragujevac


Sport

U drugom kolu CEFL lige, jedini srpski predstavnici, Kragujevac Wild Boarsi, savladali su šampione Rusije, Moscow Patriotse, na svom terenu, rezultatom 34:20.

Veprovi su na taj način zadržali šanse da se i ove godine nađu u finalu.

Utakmica je protekla u sjajnoj atmosferi, pred oko 1.000 gledalaca na stadionu „Sušica“, kragujevačkom hramu američkog fudbala, gde su Veprovi igrali posle sedam godina pauze.

Napad Veprova je i na ovoj utakmici protekao u ritmu najboljeg srpskog hvatača, Strahinje Stepovića, i Amerikanaca, Daltona Olivera i Džošue Kezade, koji su postigli sve tačdaunove na meču. Sa druge strane, odbrana Kragujevčana podigla je nivo igre i konačno počela da liči na onu prošlogodišnju, jednu od najboljih u istoriji srpskih timova.

Ovom utakmicom Divlji veprovi su završili ligaški deo takmičenja, sa pobedom i porazom, i sada čekaju povoljne vesti iz Moskve, gde se 12. maja sastaju Patriotsi i turski Koč Ramsi.

Turci imaju sve u svojim rukama i u slučaju trijumfa igraće u finalu, dok je Rusima neophodna pobeda sa više od 22 poena razlike. Kragujevčani bi se i ove godine u CEFL Bowl-u našli u slučaju pobede Moskovljana manjom od 22 razlike. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu