KKK Radnički nezadrživo grabi u viši rang - iKragujevac


Sport

Kragujevački košarkaški klub Radnički, na čijem je čelu naš proslavljeni košarkaš Nikola Lončar, nezadrživo grabi ka plasmanu u viši rang takmičenja. 

Podsetimo, posle formiranja kluba, Kragujevčani su svoj pohod ka eliti započeli iz Druge lige Zapad 2, u kojoj gotovo da nisu imali pravog konkurenta.

Nova ubedljiva pobeda zabeležena je i proteklog vikenda, kada je Radnički u 17. kolu savladao ekipu Studenice iz Ušća 97:68 (30:18, 16:17, 22:18, 29:10).

Kragujevčani su furiozno započeli i završili ovaj meč, odigrali su najbolje u prvoj i poslednjoj četvrtini i na kraju slavili sa više nego ubedljivih 29 poena razlike.

A da šampionsko slavlje već može polako da se priprema, iako je do kraja takmičenja ostalo još pet kola, najavio je i trener Radničkog Nenad Milojević.

’’Bio sam rezervisan tokom ovih 17 kola, ali sada mogu da kažem da smo ovom pobedom ušli u Prvu ligu, Kragujevac je 99,9% dobio novu ekipu u višem rangu takmičenja, iako imamo još tri gostovanja i dve utakmice kod kuće!

Sav trud, koji rezultira serijom 17-0 poseban je razlog da Kragujevčani dođu u halu Jezero na obe preostale utakmice.

Da publika pozdravi nove šampione, a i mi da u njihovom prisustvu, nadam se brojnom, izborimo još jednu pobedu i proslavimo titulu. Momci to apsolutno zaslužuju partijama na terenu, kao i ponašanjem van košarkaškog borilišta’’, izjavio je Milojević.

Narednu utakmicu Radnički igra u nedelju od 20 časova i 30 minuta, kada će im u hali Jezero rival biti KK Napredak.

 

izvor/foto: kkkradnicki.com
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu