TENIS: Srbija pobedila Kazahstan ! - iKragujevac


Sport

Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, a odlučujući poen protiv Kazahstana doneo je Viktor Troicki.

Troicki je u petom meču veoma ubedljivo savladao Aleksandra Nedovjesova rezultatom 6:2, 6:3, 6:4, posle 110 minuta igre.

Viktor je tako postavio konačnih 3-2 u pobedama za Srbiju, iako su Kazahstanci imali prednost pred poslednji dan vikenda u hali ’Aleksandar Nikolić’.

Međutim, Novak Đoković je potvrdio epitet heroja trijumfom nad Mihaelom Kukuškinom kojim je vratio nadu Srbiji, iako je gubio sa 2-1 u setovima. Nošen navijanjem publike, Novak je preokrenuo i nakon nešto manje od pet sati slavio sa 6:7 (6-8), 7:6 (7-3), 4:6, 6:3, 6:2.

Posle njega na teren je izašao 23. teniser planete, vidno motivisan da završi posao što je pre moguće. Krenuo je ofanzivno, bio sjajan u odbrani i nešto više od sat vremena kasnije imao dva seta prednosti. Do kraja je nastavio u istom ritmu i odveo Srbiju u četvrtfinale.

’Orlove’ tamo čeka jedan od najvećih favorita u takmičenju, a to je selekcija Velike Britanije predvođena Endijem Marijem. Drugi igrač na ATP listi dobio je oba meča u singlu, kao i onaj u dublu, ali je u drugom, poput Đokovića morao da na terenu provede 4 sata i 54 minuta u duelu sa Keijem Nišikorijem – 7:5, 7:6 (8-6), 3:6, 4:6, 6:3.

Taj duel na programu je od 15. do 17. jula, samo nedelju dana posle Vimbldona, a domaćin bi trebalo da bude Srbija. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu