Filip Kostić: ''Moj san je da zaigram za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji'' - iKragujevac


Sport

Filip Kostić otišao je iz kragujevačkog Radničkog sa 20 godina, van centra pažnje se razvijao u Groningenu, a sada je jedan od najtraženijih igrača u Bundesligi. Ne krije da miu je velika želja da igra za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Iako je Štutgart daleko od vrha nemačkog fudbala, štaviše, bori se za opstanak, Kostić je lako privukao pažnju velikana kao jedan od najkorisnijih krilnih igrača u Bundesligi. 

"Teža mi je bila ta neizvesnost u početku, da li ću se snaći u Bundesligi. Da li ću ispuniti očekivanja čelnika kluba koji su me doveli i najavili kao veliko pojačanje", rekao je Filip Kostić na početku intervjua za B92.

Igre na nivou Kristijana Ronalda i Lionela Mesija krajem prošle sezone su preporučile Kostića mnogim ekipama, pa se spekuliše čak i o engleskim velikanima Liverpulu, Arsenalu, Mančester Junajtedu, Totenhemu, te nemačkom Šalkeu.

"Ima ponuda iz više liga, iskren da budem. Voleo bih da ostanem i pomognem svom klubu. Ne bih voleo da odem iz Štutgarta kada je najteže. A karijeru bih voleo da nastavim u Nemačkoj ili u Engleskoj", iskren je Kostić.

Tokom prošle sezone nemački mediji su počeli da ga porede sa najskupljim igračem sveta Garetom Bejlom, ali on ima drugog uzora.

"Prija mi to poređenje. Ali ja imam svoj stil igre, jednostavno ne umem drugačije. Izdvojio bih Robena koji je neverovatno probojan igrač i koji traje dugo. Konstantno igra u dobroj formi", rekao je Kostić za koga se letos spekulisalo da ga Štutgart ceni 20-30 miliona evra.

"Ne znam koliko vredim, to morate da pitate mog brata, koji je ujedno i moj menadžer i koji je vodio pregovore u vezi mog transfera", ne upliće se Kostić u biznis.

Iza nas je još jedan razočaravajući kvalifikacioni ciklus "Orlovi" su potpuno izgubili poverenje navijača, uoči početka borbe za Mundijal 2018.

"Moj san je da zaigram za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Mislim da ćemo uspeti da izborimo plasman. To je naša bratska zemlja i tamo ćemo se osećati kao kod kuće. A navijače možemo vratiti samo dobrim igrama i rezultatima. Nikako drugačije", zaključio je Filip Kostić.

Kostić ima 23 godine, rođen je u Kragujevcu gde je i počeo karijeru u redovima lokalnog Radničkog. Prvi profesionalni ugovor je potpisao 2010. godine kao 17-godišnjak, kada se Radnički plasirao u Superligu Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu