Radnički prokockao šansu, Zvezda se provukla u Pioniru - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog izgubili su od Crvene zvezde rezultatom 82:78 (21:19, 25:15, 12:30, 24:14) u prvom polufinalnom meču Kupa Radivoja Koraća. Neizvesna borba je vođena do samog kraja, ali više koncentracije imali su Beograđani.

Imao je Radnički vođstvo 72:69 na oko tri minuta do kraja, a onda Zvezda pravi seriju 9:1 i u poslednji minut ulazi vođstvom 78:73.

Miroslav Nikolić je tražio tajm-aut, koji se pokazao delotvornim, jer u narednom napadu Marko Marinović pogađa trojku za 78:76!

Usledio je i Radonjićev tajm-aut, a onda, na 39 sekundi do kraja, Demarkus Nelson pravi faul u napadu nad Marinovićem!

Kragujevčani su sledeći napad pokušali da reše pokušajem Lešića za tri poena, ali on nije bio precizan, posle čega Nelson pogađa oba bacanja na drugoj strani, za 80:76, na 15 sekundi do kraja.

Novi tajm-aut Nikolića rezultirao je pogocima Kalinića sa penala za 80:78, došlo je i do koškanja na obe strane, dosuđenih tehničkih grešaka, a sve dileme otklonio je Lazić, koji je oba puta bio precizan sa penala za konačnih 82:78.

Zvezda je uspela da savlada Kragujevčane treći put ove sezone. Crveno-beli sada u finalu čekaju boljeg iz duela Mega Vizura – FMP koji se igra od 21h.

Veoma borbene Kragujevčane predvodio je Marko Marinović sa 21 poenom i po 6 skokova i asistencija. 13 poena i 5 skokova imao je Lešić, Kalinić je ubacio 12, a Jović 10 poena.

foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu