Kup Koraća: Radnički spreman za 'produženi vikend' u Beogradu - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog spremni za početak finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća koji se ove godine održava u Beogradu. Prvu utakmicu Kragujevčani igraju protiv OKK Beograd u četvrtak 6. februar od 21 čas u hali Pionir.

Plej Radničkog Marko Marinović jedva čeka završni turnir, jer je to takmičenje gde se najlakše može doći do trofeja.

"Kup je najlakši put do osvajanja nekog trofeja, dovoljne su pobede na tri utakmice. Svi vole da igraju Kup i, naravno, da pobede. Prethodnih godina bio je takmičarski značajniji jer se "brojao" za Evroligu ali, bez obzira na sve, i dalje je to jedno od najboljih takmičenja kod nas. Motiva neće nedostajati, čuo sam da su karte gotovo rasprodate, tako da očekujem spektakl", rekao je Marinović.

On je dodao da su Kragujevčani favoriti protiv OKK Beograda i da bi sve osim pobede njegovog tima bilo iznenađenje u sutrašnjem čtvrtfinalu.

"Sigurno će pokušati da nas iznenade, kao i Solnok, ali bićemo obazrivi. Pripremamo se za OKK Beograd kao da je Partizan ili Zvezda. To je utakmica bez koje ne možemo da idemo dalje, ovo je nokaut-takmičenje. Za takve ekipe ovo su najlakše utakmice, oni nemaju šta da izgube. Nadam se da ćemo svi to shvatiti krajnje ozbiljno i da ćemo uraditi dobar posao", upozorio je Marinović.

Krilni centar Radničkog Marko Brkić naglasio je da u redovima Kragujevčana vlada pun oprez i respekt prema sutrašnjem rivalu.

''OKK Beograd je neugodan rival, imaju mladu ekipu, igraju brzo. Bojić je najbolji igrač, ima odličnu statistiku, uz njega je još par dobrih igrača. Sigurno je da će želeti da pokažu da mogu ravnopravno da igraju sa nama iz višeg ranga. Trener Stepandić je iskusan stručnjak koji doprinosi da igraju mnogo bolje. Samim tim što igraju protiv ABA ligaša imaju pregršt motiva. Sigurno je da će dati sve od sebe da nam "skinu skalp" i nastave dalje. Neće to biti lagana utakmica. Već smo pokazali ako ne uđemo sa sto odsto snage u utakmicu da teško igramo protiv bilo koga. Moramo da damo sve od sebe i da pobedimo u četvrtfinalu'', izjavio je Brkić.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu