Muta: Volim da igram protiv velikih - iKragujevac


Sport

Uoči večerašnjeg derbija u ''Jezeru'' (19.00h) između Radničkog i Partizana, trener Kragujevčana Miroslav Muta Nikolić ističe da voli da se nadmudruje sa trenerima iz kategorije najboljih, gde Duško Vujošević pripada.

- Dule ima sistem, to je ono što ga izdvaja u odnosu na bilo koga u regionu. Partizan je organizovan klub koji mu je pružio kontinuitet, bazu, pa ima priliku samo da nadgrađuje ranije urađeno. I mi smo organizovani, ali su naše finansije samo na nivou grada i nisu sređene, kao kada vas prepoznaju kao državni brend. Moja situacija je mnogo složenija, teža, jer moram da menjam po desetoricu igrača svake godine – ističe Nikolić.

Motiv kod igrača neće nedostajati. Šta je sa motivom trenera?

- I ja se motivišem, pripremam se u glavi. Volim da se nadmudrujem sa velikim trenerima, što Dule na našim terenima svakako jeste. On je odličan taktičar, jedan od najboljih u Evropi, ali u smislu vođenja ekipe ne priznajem na terenu nikog. Volim da pobeđujem, takav sam i da mogu, pobedio bih sve utakmice do kraja sezone. Znam da kada igramo sa favoritima moramo nešto da napravimo, da kreiramo nešto ukoliko želimo da pobedimo. To je ono što dodatno motiviše i što nas tera da damo se od sebe. Kao i u svim raniji mečevima, očekujem da i ovog puta spremimo adekvatnu taktiku za Partizan – objašnjava Nikolić.

izvor: zurnal.rs   foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu