Proglašena sedma po redu izborna lista - iKragujevac


Politika

Koalicija SDS-Rusinska demokartska stranka predala je danas, nešto posle 10 sati, Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu ''Boris Tadić-Za naš grad-SDS'' koju je svojim potpisima podržalo 3223 birača.

 Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da je validno 2939 potpisa podrške birača. Na listi kandidata za 87 odbornika u Skupštini grada Kragujevca nalaze se Vladimir Maksimović, prof.dr Nebojša Zdravković, Slavica Otović, Miloš Anđelković, Vitomir Nedeljković, dr Jasmina Nedović, Obrad Turković, Dalibor Jekić i drugi.

Prvi na izbornoj listi ''Boris Tadić-Za naš grad-SDS'' Vladimir Maksimović rekao je da je ovo pobednička lista bez koje niko neće moći da formira vlast u budućnosti. ''Mi smo vam garant da nikada niko više neće moći da donosi odluke koje su na vašu štetu'', zaključio je Maksimović.

Prof.dr Nebojša Zdravković iz Pokreta za naš grad istakao je da je za nepuna 24h prikupljeno preko tri hiljade potpisa podrške građana Kragujevca i zahvalio se svima na podršci. Zdravković je rekao da očekuju dvocifren izborni rezultat i očekuju da bez ove koalicije neće moći da se formira neka nova skupštinska većina. ''Formirali smo ozbiljan tim ljudi koji su se dokazali u svojim profesijama ali i politički i mislim da imamo, bez preterivanja , najkvalitetniju listu od svih stranaka u gradu a to će se i pokazati'', rekao je Zdravković. Nikola Nešić iz Nove Snage istakao je da je koalicija SDS-Rusinska stranka koju čini i Nova Snaga ''uzela srećan broj 7 nama'' što im je jako značajno i bitno i dodao da želim da ova lista bude najveće iznenađene na predstojećim izborima.

Nakon pregleda kompletne dokumentacije Gradska izborna komisija je na XIV sednici proglasila je i sedmu izbornu listu ''Boris Tadić-Za naš grad- SDS''. Predlagač ove liste time je ispunio uslove da odredi svoje predstavnike u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu