Počeo VIBE festival u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

U Kragujevcu je sinoć na Kneževom arsenalu počeo 8. VIBE tematski muzički festival elektronske muzike na kome će tokom tri dana na tri bine nastupiti blizu 30 izvođača iz zemlje i inostranstva. Podršku organizaciji ovog festivala kroz finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi pružio je i grad Kragujevac.

Veliko je zadovoljstvo podržati festival koji okuplja učesnike ali i posetioce iz svih zemalja regiona, jer nam ovakve manifestacije omogućavaju da postanemo regionalni centar, kazao je Boris Kovačević, pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju. Danas, kada zbog epidemioloških neprilika, živimo u potpunoj neizvesnosti i ne znamo kako će sve funkcionisati sutra, trudimo se da održimo ono što je suština društvenog života, a njega pored ostalog, čine festivali i događaji koji okupljaju mlade ne samo iz naše zemlje već iz čitavog sveta. Kada razmišljamo o perspektivi grada, naša vizija je da okupljamo mlade i kreativne ljude, i da pored tehnološke, razvijamo festivalsku i muzičku industriju. Zahvaljujući i VIBE festivalu, Kragujevac se već sada pozicionira na kulturnoj sceni Srbije kao grad koji neguje tradiciju festivala za različite muzičke ukuse. VIBE festival predstavlja investiciju u budućnost, poručio je Kovačević, jer je ova vrsta muzike napopularnija među mladima a oni su budućnost čije trendove želimo da pratimo.

Festival je pre osam godina krenuo sa idejom da na lokalnom nivou imamo manifestaciju u modernom ruhu koja će okupljati omladinu u samom gradu. Međutim neplanirano, interesovanje i aktivnosti dovele su nas do toga da danas imamo jedan regionalni festival, kazao je Lazar Delibašić, organizator VIBE festivala. Festival je uspeo da za osam godina dovede svetske muzičke zvezde iz trenutno najmodernijeg i najatraktivnijeg pravca muzike – elektronske muzike, a ove godine prvi put se program održava tri festivalska dana i odvija na tri bine. Prethodne dve godine ivent idustrija preživljava svoje najteže trenutke i najpogođenija je grana industrija od svih koje postoje. Uz podršku lokalne samouprave prošle godine smo uspeli da realizujemo jedan od najkompleksnijih projekata u digitalnom obliku i predstavimo Kragujevac kroz digitalno plasiranje sadržaja, a ove ćemo uz poštovanje protokola i protivepidemijskih mera realizovati tradicionalni model VIBE festivala, kazo je Delibašić, zahvalivši se lokalnoj samoupravi što prepoznaje značaj kreativne industrije i ono što ona donosi modernim i savremenim gradovima.

U petak će na VIBE festivalu nastupati jedna od najaktuelnijih muzičkih zvezda iz oblasti elektronske muzike, didžej i producent iz Irske pod pseudonimom Matador, koji je obeležio sve najveće festivale u svetu i nastupao na svim velikim binama. Uz očekivanu unikatnu scenografiju karakterističnu za VIBE festival na Kneževom arsenalu publiku u Kragujevcu od 21.00 sat očekuju nastupi Marka Nastića, Space Motion, Ilije Đokovića, Dejana Milićevića i mnogih drugih.

Posetioci će uz ulaznicu moći da se testiraju brzim antigenskim testom po povlašćenoj ceni u laboratoriji AqvaLab, a za sve koji nemaju potvrdu o vakcinaciji ili preležanom Kovidu moći će da se testiraju i u laboratoriji pred ulazak na festival.5-21 (3).jpg

1-34 (2).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu