Amira Medunjanin u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Zbog velikog interesovanja poznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće koncert i u Kragujevcu, u Domu sindikata 21. marta.

Pred početak turneje po Srbiji, publika se može uveriti u izuzetne pevačke veštine Amire Medunjanin, kao i sviračke Ante Gela, snimkom izvedbe uživo pesme „Tvoje oči”, koju je snimio Zdravko Čolić na albumu „Šta mi radiš” (1983), na stihove i muziku Momčila Bajagića Bajage (koautor muzike je Miša Aleksić).

U pratnji gitariste Ante Gela Amira održaće već rasprodat koncerte 20. marta u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu.

„Uvek to budu prekrasni susreti, na kojima pričamo zajedničku priču povezani sa publikom nekim nevidljivim nitima. Interakcija sa ljudima koji dođu, odvoje dva sata i podele ih sa nama, odlučuje u kom pravcu će koncert ići. Sve nekako krene drugim tokom od zacrtanog”, kaže Amira.

Na dosadašnjih nekoliko albuma, od kojih je poslednji „Silk & Stone” (2013), Amira je ponudila svoje nadahnuto viđenje sevdalinki i narodnih pesama iz BiH, Srbije ili Makedonije kao što su „Ah, što ćemo ljubav kriti”, „Kradem ti se u večeri”, „Kaleš bre, Anđo”, „Mito bekrijo”, „Marijo, deli bela kumrijo”, „Kafu mi draga ispeci”, „Zajdi, zajdi” i „Jano mori”, „Što te nema”...

Od brojnih priznanja kritičara u svetu treba izdvojiti mišljenje novinara londonskog „Gardijana” Garta Kartrajta koji Amiru naziva „bosanskom Bili Holidej”, ističući „način na koji se igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina”.

 

izvor: politika.rs
 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu