Svetski dan džeza - iKragujevac


Kultura

Povodom 30. aprila, Svetskog dana džeza, u četvrtak će u Kragujevcu biti održan niz manifestacija, u organizaciji Studentskog kulturnog centra, udruženja Savremena umetnost kroz drugačije opažanje (SUKDO) i Predškolske ustanove „Nada Naumović“.

Program će otvoriti dečja predstava za najmlađe „Džez mališanima“, od 11 do 12 časova, u Predškolskoj ustanovi „Crvenkapa“. U Čaurnici, u Kneževom arsenalu, će od 14 do 18 biti otvoren „Bazar ploča“.

Od 17 časova, u „Kutiji šibica“ SKC-a, povodom stogodišnjice rođenjana Bili Holidej, na programu je projekcija filma „Dama peva bluz“ (Lady Sings the Blues). Film govori o životu ove legendarne američke džez pevačice, u kojoj glavnu ulogu tumači Dajan Ros.
Program će zatvoriti koncert bendova „KG Jazz All Stars“, „Fish in Oil“ i „Ti, Fafa i ja“, koji počinje u 20 časova, u Čaurnici.
Ulaz na sve događaje je besplatan, a kao i u prethodne dve akcije Udruženja MATDE, i ova će biti donatorskog karaktera, u cilju osnivanja Društveno-kulturnog centra Kragujevac i restauracije zgrade Čaurnice.

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu