Program SKC-a pred Novu godinu - iKragujevac


Kultura

Program za period 29.12. do 30.12.2014. rezervisan je za Multimedijalnu predstavu "Dogvil" i književno veče u "Kutiji šibica".

Ponedeljak, 29. decembar, Sala PMF-a od 20 časova, Multimedijalna predstava "Dogvil".

Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režira Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvodiće uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kisnjani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Branislav Trifunović igraće sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić.

Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Na bini su tri muzičara i glumci, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Ulaznice su u pretprodaji u SKC Kragujevac (Radoja Domanovića 12) i Turističko informativnom centru Kragujevca (Plato Robne kuće), radnim danima od 9:00 do 20:00 časova, po ceni od 700 RSD. Cena karte na ulazu 800 RSD.

Utorak, 30. decembar od 20 časova, književno veče u Kutiji šibica

Tradicionalni završetak sezone književnih večeri "Pesnička Nova godina" održaće se 30. decembra u 20:00 u Kutiji šibica SKC-a.

Članice i članovi Književne radionice SKC-a ispratiće staru godinu i zahvaliti publici koja nas je pratila čitanjem svojih pesama.

Traje: Izložba - Da ne kvarimo – Aleksandar Jevtić – Kontakt Galerija
Beogradska predgrađa – Dušan Popović – Galerija SKC-a

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu