Premijera predstave Dogvil u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Pozorišna adaptacija Dogvila, Lars fon Trira, u režiji Kokana Mladenovića, biće premijerno odigrana u subotu, 29. decembra, u 20 časova, u sali Prirodno matematičkog fakulteta u Kragujevcu.

U predstavi igraju Branislav Trifunović, Milica Majstorović i Tamara Aleksić, dok će na sceni uživo nastupati grupa Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Na bini su tri muzičara i glumci, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.
Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.
Ulaznice, po ceni od 700 RSD, su u pretprodaji u SKC-u (Radoja Domanovića 12) i Turističkom informativnom centru (Plato Robne kuće), dok će cena na ulazu biti 800 RSD. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu