Pozorište za decu: Zakazana premijera predstave ,,Božićna bajka" - iKragujevac


Kultura

Premijera u Pozorištu za decu! Obradujte svoje mališane i neka steknu lepu naviku da odlaze u pozorište. Evo fotografija sa proba predstave ''Božićna bajka'': 

Premijera predstave "Božićna bajka" Čarlsa Dikensa, zakazana je za subotu 20. decembra u dva termina, od 12 i 19 časova u "Pozorištu za decu" Kragujevac. 

Ukoliko budemo delili ulaznice, kao i uvek, bićete obavešteni dan ranije i moći da besplatno uživate u ovoj čarobnoj Bajci!

O Božićnoj bajci:

Koprodukcija između Kolektiv teatra-Engleska i “Pozorišta za decu” Kragujevac, ostvarila je bilingualnu, multimedijalnu predstavu za decu i odrasle “Bozicnu bajku” engleskog klasika Čarlsa Dikensa u adaptaciji i režiji Aleksandra Dunđerovića. Osim u Engleskoj, Kolektiv teatar je takođe osnovan u Irskoj, a ovih dana i u Srbiji.

U predstavi igra glumacki ansambl “Pozorišta za decu” Kragujevac, a u glavnoj ulozi Skrudza, pojavljuje se doajen srpskog glumišta Mirko Babic.

Posebna atrakcija predstave je učešće engleske glumice iz Kolektiv teatra Morin Brajan, koja će igrati naratora na engleskom jeziku. Morin je već učestvovala u Srbiji u dva predhodna projekta Kolektiv teatra u saradnji sa Knjaževsko srpskim teatrom u internacionalno nagradjivanim predstavama “Klub novi svetski poredak” i “Višnjik”.

Morin je veoma poznata kragujevačkoj publici, a na “Joakim festu” 2009.god., dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi “Višnjik”.

Audio-vizuelni dizajn predstave je poveren jednoj od vodećih multimedijalnih grupa “Enciklo”, pod vođstvom Mateje Ristića, doktoranta na multimedijalnim studijama u Beogradu, a njegov saradnik je Vuk Spasić master Muzike u medijima.

Projekat je urađen i u saradnji sa decom iz dečijeg dramskog studija Doma Omladine, pod vođstvom Đordja Đokovića, koji takođe glumi u predstavi.

Deca iz dramskog studija zajedno sa Morin Brajen pevaju poznate Božićne pesme na engleskom jeziku.

Predstava je tematska, ali će biti uvrštena u redovni repertoar “Pozorišta za decu” Kragujevac, jer je priča prilagođena za sve uzraste.

Priča govori o Skrudzu, moćnom čoveku, koji je veoma težak, sebičan i škrt, a i ne želi da veruje u Božic, hrišćanski praznik milosrđa, dobrote i porodične ljubavi. Na Badnje veče, Skrudza posećuju tri Božićna duha, posle čega ništa više nije bilo kao pre…

Tekst “Božićna bajka” poznat je po različitim filmskim adaptacijama, a najpoznatije su Dzordza C. Skota, tumacenje Skrudza iz 1984.god., i film sa Dzimom Kerijem, u naslovnoj ulozi, iz 2009.god.

Reditelj Aleksandar Dunđerovic kaže:

Imamo izuzetno zadovoljstvo da produciramo predstavu sa visoko profesionalnim ansamblom “Pozorišta za decu” Kragujevac, kao i ostalim saradnicima iz grada i da donesemo londonski Božić u Kragujevac.

Premijere predstave su zakazane za 12 i 19 časova u subotu 20. decembra, a prva repriza je zakazana u nedelju 21. decembra od 18 časova.

Predstava će se igrati i u januaru u “Pozorištu za decu” Kragujevac, a i najavljena je turneja podrugim gradovima Srbije, kao što su: Niš, Beograd, Novi Sad, Kruševac, Kraljevo i td.
 

 

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu