Turneja Knjaževsko-srpskog teatra - iKragujevac


Kultura

Knjaževsko-srpski teatar je juče, 8. decembra, izvođenjem predstave «Zeleni zraci» autora Gorana Markovića i rediteljke Milice Kralj u Zrenjaninu, otpočeo višednevnu turneju koja obuhvata šest gradova Republike Srpske i Srbije.

Pored Zrenjanina, predstava «Zeleni zraci» biće odigrana u Banja Luci, Laktašima, Šapcu, Užicu i Kniću – najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Knjaževsko-srpskom teatru koju je održao direktor, Vojo Lučić. Ova turneja ansambla Knjaževsko-srpskog teatra je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a u okviru obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata.

Ministarstvo je u okviru obeležavanja stogodišnjice Velikog rata podržalo dva projekta Knjaževsko-srpskog teatra, jedan je ova turneja sa kojom završavamo ovu kalendarsku godinu našeg teatra, a druga je podrška i sufinansiranje projekta «Princip-super star» u režiji Nebojše Bradića koja će na sceni Knjaževsko-srpskog teatra biti izvedena povodom 180. godina od osnivanja kragujevačkog teatra, 15. februara 2015. godine – najvljuje Lučić.

Godinu koja je na izmaku, direktor kragujevačkog teatra ocenjuje kao uspešnu, imajući u vidu broj izvođenja i publiku, koja se, prema njegovim rečima, vratila u pozorište.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu