PasteUpFest – festival ulicne umetnosti u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Neformalna umetnička grupa ZiD, u saradnji sa NVO MillenniuM i Kragujevačkim festivalom antiratnog i angažovanog filma (KRAF) organizuje prvi PasteUpFest – festival ulicne umetnosti.

Danas i sutra, sa početkom u 13 sati, na Galeriji Doma omladine, biće održane radionice street art-a na temu „Živeti kao sav (normalan) svet“. U okviru teme, posetioci će se baviti ulogom street art-a u aktivizmu mladih, odnosno, ulogom aktivizma u uličnoj umetnosti. Radionice će voditi Miron Milić istaknuti zagrebački muralista, INK – odavno poznat kragujevačkoj i široj publici po tehnici stencil-a (šablona); KIVU & MIXI – beogradsko-kraljevački duo od kog posetioci mogu dobiti sve informacije o slanju i razmeni ulične umetnosti i o međusobnoj saradnji umetnika.

Učesnici će dobiti priliku da se upoznaju sa tehnikama street art-a, načinima da realizuju svoje ideje i da čuju i razmene mišljenja i iskustva sa nekim od najboljih mladih umetnika sa ovih prostora. Festival će biti završen „izložbom“ nastalih i ranije pristiglih radova na ulicama Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu