Njujorška zvezda džez scene Oscar Noriega večeras u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

U Knjaževsko srpskom teatru u Kragujevcu, sinoć je počeo 15. Internacionalni Jazz festival, koji će trajati do nedelje 26. oktobra.

Jubilarni JazzFest u Kragujevcu otvorio je nastup uticajnog evropskog džez muzičara iz Austrije Volfganga Pušinga koji je virtuoznost na flauti i saksofonu predstavio sa svojim triom, Reinhartom Vinklerom na bubnjevima i Džonom Sasom na tubi.

Po prvi put u Srbiji, sinoć se publici u Kragujevcu spojem klasične muzike i džeza predstavio Jakob Adreskov višestruko nagrađivani pijanista i kompozitor iz Danske. On je zajedno sa gudačkim triom (violina, viola i violončelo) i perkusionistom predstavio 16. album pod nazivom Strings.

Večeras će nastupiti Marko Kapeli akustik trio, njujorški bend sastavljen od tri iskusna improvizatora avangardne muzičke scene. Njihov specijalni gost, je klarinetista i prva zvezda underground džez scene u Njujorku Oscar Noriega.

Svoj prvi koncert pred kragujevačkom publikom večeras će imati Kočetov kvintet koga je osnovao saksofonista iz Ukrajine Maksim Kočetov 2013. godine. Kvintet čine Ksenija Kočetova vokal, Branko Marković kontrabas, Aca Pajčić klavir, Aleksandar Cvetković bubnjevi.

Njihov prepoznatljiv zvuk, spoj klasičnog džeza i savremenih ritmova na JazzFest-u predstaviće sa celovečernjim specijlanim gostom bubnjarem Sašom Rankovićem.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu