Mladi Kragujevčani ''U susret arhitekturi'' - iKragujevac


Kultura

Izložba „U susret arhitekturi“, na kojoj su predstavljeni diplomski i studentski radovi arhitekata biće otvorena u Malom likovnom sutra (četvrtak, 9. oktobar, 19,00). 

Ovo je izložba radova – arhitekata mlađe generacije rođenih i odraslih u Kragujevcu. Tematski okvir ovih radova su isključivo kragujevački objekti i prostori, a period njihovog nastanka ograničen je na vreme od 2004. do 2014. godine.

Arhitekti Natalija Bogdanović, Bojan Pavlović, Danilo Nedeljković, Đorđe Nikolić, Filip Sekulić, Jovan Grbović, Maja Stevović-Ilić, Marija Simović, Milena Folić, Milena (Blagojević) Grbić, Mila Mihajlović, sa koautorkom Milicom Igić iz Niša, zatim Miloš Miljković, Aleksa Đurić, Nikola Milanović, Uroš Jovičić i Vojislav Mitić okupili su se oko zajedničke zaineresovanosti za mogućnost unapređenja kragujevačkih prostornih ambijenata kao i mogućnost formiranja nekih potpuno novih.

Inicijatori i koordinatori izložbe Danilo Nedeljković i Đorđe Nikolić očekuju da ona bude samo prvi stepenik u priči kako da se očuva i unapredi arhitektura Kragujevca. Ova izložba biće otvorena do 11. novembra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu