PMF: Koncert "Sećanje na Sonju" - iKragujevac


Kultura

U svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta, večeras, u 20 časova, biće održan koncert Velikog narodnog orkestra i solista Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ pod nazivom „Sećanje na Sonju”, u čast prerano preminule doktorke i izuzetne vokalne solistkinje Sonje Perišić. Koncert se realizuje u saradnji sa SKC-om Kragujevac.

Sonja Perišić je rođena 22. februara 1965. godine u Peći, gde je i završila Osnovnu školu „Miladin Popović“. Prvu kragujevačku gimnaziju upisuje 1980. godine, a Medicinski fakultet 1983. godine.

Kao izuzetan čovek i humanista, Sonja Perišić je nosilac velikog broja društvenih priznanja. Učestvovala je na humanitarnim koncertima za podizanje hrama Svetog Save u Beogradu, kao i hrama Svetog Đorđa na Rudniku, gde je bila donator. Takođe je nosilac priznanja Vojno-medicinske akademije u Beogradu, Vojske Jugoslavije, Međuopštinske organizacije Saveza Slepih, Saveza zdravstvenih radnika i dr.

Sonja Perišić je sa 20 godina počela pevačku karijeru, prvo kao solista AKUD „Svetozar Marković“, a zatim prelazi u KUD „Abrašević“ koji postaje njena druga kuća, njena „svakodnevica i mesto gde su okupljeni skoro svi njeni prijatelji”.

Posle duge i teške bolesti, preminula je 31. oktobra 2008. godine u Kragujevcu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu