Odabrani najbolji radovi: "Samo čisto je zdravo i lepo" - iKragujevac


Kultura

Na literarni konkurs koji je 1. oktobra, u okviru kampanje “Samo čisto je zdravo i lepo“ raspisalo JKP „Čistoća“ za učenike srednjih škola na teritoriji grada Kragujevca, pristiglo je 59 radova od strane 46 učenika.

Žiri u sastavu dr Dušan Živković, docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu,Jovanka Marović, novinar, direktor Radio-televizije Kragujevac, Zagorka Miladinović, profesor srpskog jezika i Petar Nevojdić, koordinator promotivno-propagandnih poslova JKP „Čistoća“, u utorak, 12. novembra, izabrao je tri najbolja rada, prema propozicijama konkursa. Većinom glasova, žiri odlučio da rad „PLANETA JE MOJA ULICA“ koji je poslala Simonida Stevanović, učenica III/5 razreda Prve kragujevačke gimnazije, proglasi za najbolji. Autorki pripada prva nagrada - laptop računar.

Drugo i treće mesto, takodje većinom glasova, osvojili su rad „ESEJ O ŠTROKAVCIMA“ autorke Tamare Radojević, učenice IV/7 razreda Ekonomske škole i rad „PRIRODA NIJE IZVAN NAS“ autorke Marije Obrenović, učenice 1 SM odeljenja prvog razreda Prve kragujevačke gimnazije. Njima, prema propozicijama konkursa, pripadaju nagrade - tablet računari.

Svečana dodela nagrada održaće se u sredu, 20 novembra. Deset najbolje rangiranih radova biće objavljeno na sajtu JKP „Čistoća“.

Prema rečima mr Dejana Raonića, direktora Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća, i ovim konkursom kao i brojnim akcijama u okviru kampanje „Samo čisto je zdravo i lepo“, JKP „Čistoća“ želi da podstakne mlade da na svoj način, originalno i promišljeno, ukažu na značaj očuvanja životne sredine, na važnost duhovne i fizičke higijene koje nema bez brige o prirodi i zdravom okruženju. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu