Završena rekonstrukcija vrtića Bambi - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić predao je danas ključeve direktorki Predškolske ustanove „Nada Naumović“ Milki Simić, čime je ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji obdaništa „Bambi“ u Kragujevcu.

Rekonstrukcija vrtića „Bambi“ jedna je od najlepših investicija u našem gradu, jer je reč o prostoru uređenom za naše najmlađe, kazao je gradonačelnik Dašić. Veoma smo zadovoljni što je pored rekonstrukcije samog objekta vrtića Bambi, po Hasap standardu preuređena kuhinja u kojoj se pripremaju obroci za oko 1800 kragujevačkih mališana, ugrađen protivpožarni alarm i postavljeno sve što je potrebno kako bi naša deca bila zaštićena i bezbedna tokom boravka u vrtiću. Grad je u rekonstrukciju objekta uložio 81 milion dinara, a Ministarstvo privrede 39 miliona, dok je u obnavljanje kuhinje Ministarstvo zaduženo za demografsky i populacionu politiku posebno investiralo 13 miliona, a grad Kragujevac nešto više od dva miliona dinara.

Kao odgovorna gradska vlast i uprava, mi ćemo, kazao je gradonačelnik Dašić, težiti ka tome da pomažemo, razvijamo i osposobljavamo i sva druga obdaništa u gradu i povećavamo kapacitete kako bi svako kragujevačko dete moglo svoj najslađi period da proživi i provede na jedan pristojan i savremen način dostojan vremena u kome živimo.

Rekonstrukcija objekta je podrazumevala tri celine, zgradu administracije, vrtić „Bambi“ i centralnu kuhinju Predškolske ustanove „Nada Naumović“. Rekonstrukcijom kuhinje osbosobljen je ranije neiskorišćen podrumski deo, tako da su dobijene nove kuhinjske celine koje će sa savremenom opremom i aparatima omogućiti daleko efikasniju organizaciju rada i sam rad kuhinjskog osoblja, kazala je Milka Simić, direktorka PU „Nada Naumović“. Po završetku probnog perioda i obuke osoblja, kuhinja će početi da radi u prvoj nedelji marta, kada će za devet obdaništa PU „Nada Naumović“ biti vraćen stari režim ishrane, najavila je direktorka Simić.

U samom vrtiću „Bambi“ zamenjena je stolarija, rekonstruisani podovi i plafoni, toaleti, elektromreža, postavljeni protivpožarni alarmi, centralizovana klima i interfon. Ustanova je obezbedila nešto novog nameštaja koristeći ovu priliku za postepeno prilagođavanje, ne samo vaspitnih soba, već celokupnog prostora za nove osnove programa i „Godine uzleta“ koje će, kako je navaljeno, u skladu sa Zakonom primenjivati od 1. septembra.4-13.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu