Pacijenti iz Beograda stigli u privremenu bolnicu u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS u Zvečanskoj od juče je kovid bolnica, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako je rekao, na toj klinici biće određen broj mesta i na intenzivnoj nezi i za kiseoničku potporu.

Takođe, naveo je da se pacijenti iz Beograda šalju u Nišku banju i u privremenu bolnicu u Kragujevcu.

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za borbu protiv kovid pandmije dr Slobodan Milisavljević potvrdio je Televiziji Kragujevac da su u privremenoj bolnici na Gradskom sajmištu u Kragujevcu stigli prvi pacijenti iz beogradske Arene.

Glavni koordinator Arene dr Predrag Bogdanović kaže da je za mesec dana rada Arene kroz nju je prošlo 1.029 bolesnika, otpušteno je oko 550 pacijenata i to 450 pacijenata na dalje kućno lečenje, dok je 102 pacijenta zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačeno u bolnice koje imaju intenzivnu negu.

Najmlađi pacijent koji je trenutno na lečenju ima 18 godina, a najstariji 86 godina.

Lekari apeluju na građane da se čuvaju i paze da ne dođe do zaraze jer korona ne bira godine, mesto, ni vreme.

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za borbu protiv kovid pandmije dr Slobodan Milisavljević kaže da su, u privremenoj kovid bolnici na Šumadija sajmu, pored pacijenata iz Kragujevca koji imaju lakšu kliniku sliku stigli i kovid pozitivni pacijenti iz beogradske Arene.

O pacijentima u privremenoj kovid bolnici u Kragujevcu brinu lekari i medicinski tehničari kragujevačkog Doma zdravlja, uz asistenciju zaposlenih u Kliničkom centru.

Lekari naglašavaju da hospitalizacija u privremenim kovid bolnicama nije stvar izbora.

Bez obzira na kliničke slike, svedoci smo da se zdravstveno stanje pacijenata drastično menja za samo nekoliko sati, pa je neophodno da se kovid pozitivni bolesnici, leče u zdravstvenim ustanovama gde mogu da dobiju kompletnu zdravstvenu pomoć i negu u svakom trenutku, a ne kod kuće, savetuju lekari.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu