Asfaltiranje vinskog puta u Grošnici - iKragujevac


Vesti

Ekipe JKP Šumadija danas obavljaju asfaltiranje u MZ Grošnica. Ulica Nićifora Novakovića koja se danas asfaltira značajna je kako za meštane ovog dela grada, tako i za razvoj vinskog turizma jer ovaj put vodi pored prve vinarije u Kragujevcu „Art wine“.

Ulica Nićifora Novakovića u Grošnici asfaltira se u ukupnoj dužini oko 560 metara, prosečna širina asfaltnog zastora biće negde oko 3 metra. Na ovaj način, asfaltiranjem i drugog kraka ulice 12. jula unapredićemo komunalnu infrastrukturu u ovom delu naselja Grošnica.Pored ove lokacije, ekipe JKP Šumadija danas vrše pripremne radove na asfaltiranju ulica Aleksandra Bijelića i drugog kraka Južnomoravskih brigada u Grošnici – kaže Andreja Ilić, izvršni direktor JKP Šumadija.

Radove koje izvodi JKP Šumadija u ulici Nićifora Novakovića obišao je danas i Damjan Srejić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada.

Pored velikog broja građana koji su ovom prilikom dobili asfalt do svojih kuća, mi smo brinuli i o jednom drugom aspektu koji je vezan za razvoj turizma, privrede i sela, jer ovaj put prolazi pored prve vinarije u Kragujevcu „Art wine“, čime smo i budućim turistima olakšali pristup ovoj destinaciji. To je deo jednog šireg projekta na kome radimo već nekoliko godina, a tiče se toga da smo veći broj vinarija i destilerija u Šumadiji uspeli da povežemo asfaltnim putevima i infrastrukturno opremimo, kako bismo stvorili preduslove za razvoj turizma – kaže Srejić.

Saša Novaković, vlasnik vinarije „Art wine“ i jedan od osnivača Udruženja vinara Šumadije istakao je da su infrastrukturni projekti poput ovog od krucijalnog značaja za razvoj vinskog turizma, odnosno vinskih ruta i zahvalio se predstavnicima grada i JKP Šumadija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu