Za rekonstrukciju Lepeničkog bulevara više od 54 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Za obnavljanje kolovoza Lepeničkog bulevara, koji je dug preko dva kilometra, od hale Jezero do naselja Palilula i Šest topola, Javno preduzeće Putevi Srbije izdvojilo je 54,5 miliona dinara.

Radove izvodi kragujevačko Preduzeće za puteve.

Gradonačelnik Kragujevca Radomior Nikolić, pored ove, upoznao je premijerku i sa ostalim kapitalnim investicijama koje će u Kragujevcu biti realizovane u narednom periodu.

Važne kapitalne investicije u Kragujevcu će u narednom periodu obezbediti bolji kvalitet života građana. Kragujevčani će dobiti Palatu pravde, sekundarni Data centar, novu autobusku stanicu, podzemnu garažu u centru grada, a biće rekonstruisan i sistem daljinskog grejanja.

Iz upotrebe će biti izbačen ugalj, a Kragujevčani će se ubuduće grejati na gas.

Potpuno će biti obnovljena gradska dvorana „Šumadija“, ali i stadion „Čika Dača“.

Plato gradske pijace u centru grada i objekat Gradske tržnice koji je spomenik kulture od posebnog značaja potpuno će promeniti izgled.

Najavljeno je i da će Kragujevac dobiti novi Klinički centar, a jedan od važnih projekata za grad i region je Gružanski koridor.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je podsetio da je Vlada Republike Srbije u predhodnom periodu izdvojila pola milijarde evra za investicije na području grada koje će, kako tvrdi, Kragujevčani u narednom periodu tek prepoznati.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu