Novo ruho škole Milutin i Draginja Todorović za 132 rođendan - iKragujevac


Vesti

U prisustvu brojnih gostiju, predstavnika grada Kragujevca i Školske uprave, učenika, roditelja i zaposlenih, OŠ Milutin i Draginja Todorović danas je, svečanom akademijom, obeležila 132 godine uspešnog rada i postojanja. Neumorno i neprestano ovaj školski kolektiv ostavlja tragove svog rada, menja i unapređuje. Ovo je moderna i uzorna škola, dobro opremljena savremenim učilima i sredstvima, učesnik je više projekata od nacionalnog značaja, preduzetnička škola, ocenjena najvišom ocenom za rad i rezultate. Iskoristili smo ovu priliku da spojimo Dan škole i svečanost povodom završetka dve kapitalne investicije – rekonstukcije fiskulturne sale i partera školskog dvorišta, kazao je direktor škole Dragan Pavlović.

Fiskulturna sala je kompletno rekonstruisana, dograđena je tribina za 50 gledalaca, a svlačionice sa mokrim čvorom sada su postale funkcionalne. Zamenjena je kompletna stolarija i zaštitna mreža, okrečena zgrada i postavljen novi krovni pokrivač.

Nakon uređenja partera to je postalo ogledno dvorište. Najpre su zamenjene toplovodne cevi od podstanice do fiskulturne sale, postavljena nova kišna kanalizacija, maštovito uređeno dvorište sa brojnim klupama i zelenim oazama. Sve što je urađeno, istakao je direktor Pavlović, otvorena je podrška lokalne samouprave našim učenicima i nastavnicima da još bolje rade i postižu bolje rezultate. Ulazimo i u ispunjenje dugogodišnjeg sna o proširenju našeg malog školskog dvorišta. Školi je dodeljen deo ulice Radosava Markovića u širini dvorišta do Lepnice i to će biti investicija za sva vremena.

Ukupna vrednost radova iznosi 17 miliona dinara, od čega je samo za uređenje dvorišta opredeljeno 11 miliona, kazala je Minja Obradović članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima. Ovo je samo jedna u nizu škola u Kragujevcu u kojoj od izgradnje, pa do pre pet godina, ništa nije rađeno na rekonstrukciji i adaptaciji. U prethodnom periodu, podsetila je Minja Obradović, u školi Stanislav Sremčević urađena je zamena stolarije, unutrašnjeg osvetljenja i unapređenja sistema daljinskog grejanja. Izgradili smo fiskulturnu salu u školi Živadnika Divac koja je već predata na upotrebu, a očekujemo i otvaranje još jedne u školi Dositej Obradović u Erdeču. Pored toga, uradili smo dokumentaciju i predali Kancelariji za javna ulaganja, i već imamo preliminarno odobrenje za radove u školi Dragiša Luković Španac i Drugoj tehničkoj školi.

Deca su naša budućnost, nastavićemo u tom pravcu, kako bi svim učenicima, ali i nastavnicima obezbedili adekvatan prostor za rad i učenje, poručila je Minja Obradović.3-28.jpg5-23.jpg

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu