KG: Objavljena lista kandidata za Đurđevdansku nagradu - iKragujevac


Vesti

I ove godine za Đurđevdansku nagradu grada Kragujevca stigao je veliki broj kandidatura a Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja, nakon uvida u dokumentaciju, sačinio je listu od 24 kandidata koji će se ''boriti'' za najveće gradsko priznanje - rekao je na konferenciji za novinare, povodom objavljivanje liste kandidata za najviše priznanje Grada Kragujevca, predsednik Skupštine grada Milan Urošević.

On je dodao i da najviše kandidata ove godine ima u oblasti umetnosti - sedam, po pet u oblasti humanitarnog rada i sporta, četiri u oblasti obrazovanja i tri u oblasti novinarstva. ''Lista od 24 kandidata za Đurđevdansku nagradu za delo nastalo u prošloj godini, ne samo da potvrđuje da najviše priznanje grada Kragujevca ima veliki značaj i za pojedince ali i društvo u celini, već i da Kragujevac ima puno vrednih, talentovanih i kvalitetnih ljudi na svim poljima društvenog delovanja. Ne sumnjam da će Komisija izbrati najbolje među najboljima i da će se o tome pozitivno izjasniti i gradski parlament“, rekao je predsednik Skupštine grada i dodao da očekuje da i ove godine Đurđevdansku nagradu grada Kragujevca dobiju najbolji.

Predsednica Odbora za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Jasmina Ljubisavljević rekla je da je nakon objavljivanja javnog poziva, u roku koji je pozivom definisan, stiglo ukupno 28 kandidatura a da je nakon uvida u dokumentaciju utvrđeno da 24 kandidata ispunjavaju uslove.

Četiri kandidature su odbijene zbog nemanja prebivališta na teritoriji grada Kragujevca, jedan kandidat nije imao status pravnog lica a dve kandidature bile su za dela koja nisu nastala u prošloj godini, pojasnila je Jasmina Ljubisavljević. Ona je istakla i da je Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja grada Kragujevca listu kandidata za Đurđevdansku nagradu uputio gradonačelniku koji treba da formira stručnu Komisiju koja će raszmatrati prispele predloge.

“Komisija će nakon toga uputiti predlog kandidata za Đurđevdansku nagradu Gradskom veću a veće, najkasnije do 5.aprila svoj predlog upućuje Skupštini grada na dalje razmatranje i odlučivanje“, rekla je Ljubisavljević.

Dobitnici Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za 2015.godinu biće poznati na sednici gradskog parlamenta polovinom aprila, a nagrade će im biti uručena na svečanoj sednici 6.maja 2016.godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu