Morate biti seksi uvek - iKragujevac


Uncategorised

Većina muškaraca i žena želi da se dopadne drugima, da im lepo izgleda, da ih smatraju za privlačne. Međutim, poslednjih godina sve više raste pritisak da morate ne samo da izgledate dobro i negovano već i da budete seksi, ili ste potpuni gubitnik. Taj pritisak ume da bude prilično naporan.

Svakako da se treba potruditi oko svog izgleda. Pre svega, treba se potruditi oko svog zdravlja: pravilno se hraniti, kretati se, voditi računa o ličnoj higijeni. Zdravo i negovano telo će lepo izgledati. Pored toga, treba voditi računa i o odeći i obući, ne u smislu da mora da bude skupa i firmirana, već čista i prikladna za okolnosti u kojima ste, tako da izgledate pristojno i adekvatno obučeni. Ono što je preko toga - dakle, više od urednog, negovanog izgleda - već je izbor pojedinca, da li će biti u nekoj opuštenoj varijanti (i dalje urednoj i čistoj, samo opuštenoj), ili će se doterati. Ali, pritisak da konstantno treba da izgledate seksualno privlačno je već besmislen.

Kome da izgledate seksualno privlačno? Pritisak kaže: svima. Uključujući i slučajne prolaznike, komšiluk, sve s kojima stupite u kontakt. A zašto, da li zato što želite da seksualno privučete sav taj narod? Ne, samo da pokažete kako ste vi mnogo seksi. Ako niste seksi (kako je krenulo, zahtev je upućen već i deci premaloj da bi imala ikakvog pojma šta "seksi" znači), onda niste ni za šta.

Svesno, znate da je takav zahtev besmislen. Može povremeno da vam "dune" da baš želite odobravajuće poglede okoline, želite da vidite već iz načina kako vas gledaju da im dobro izgledate, i to je sasvim normalno, ali opterećenje da konstantno morate biti seksualno privlačni svakom ko vas vidi (kako je krenulo, uskoro će se pojaviti zahtevi da vas i kućno mezimče zgodnog komšije ili komšinice mora smatrati seksualno privlačnim) je besmisleno, a opet, sve je više onih koji mu podležu. Ne zato što ne znaju da je takav zahtev bezrazložan, već zato što se zahtev iznova i iznova ponavlja sa svih strana (bilbordi, televizija, internet, časopisi...), ubeđujući vas da je deo uspeha i to da budete seksualno privlačni ne samo partneru ili partnerki već svima, i onda i nevoljno poverujete u to. Možda nesvesno, ali ipak osećate taj pritisak, i osećate se loše jer vam ne uspeva da postignete ono što se od vas traži.

Šta učiniti? Osim što je dobro biti svestan da to u šta vas ubeđuju nije tačno i da ne, ne morate da budete stalno i svima seksi, pomaže i ako, kad osetite da vas bezvoljnost i osećanje neuspeha obuzimaju, radite nešto što vam donosi zadovoljstvo, u čemu uživate i što vam dobro ide. Tako sebi skrećete misli s besmislenih zahteva, opuštate se i uživate.

I, tako zadovoljni onim što jeste, zaista postajete seksi.

Izvor: Krstarica

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu