Četiri nova naslova na repertoaru ove nedelje - iKragujevac


Kultura

Na repertoaru se ove nedelje nalaze četiri nova naslova:

,,1917” - Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez, poznat po velikim hitovima poput Vrtloga života, Skajfal i Spektre, predstavlja spektakl o Prvom svetskom ratu jednostavnog naziva ,,1917”. Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Oskarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene koje nismo do sada imali prilike da vidimo na velikom platnu.

,,Dulitl” SINH/TITL - Robert Dauni Džunior oživljava jedan od najdražih književnih likova u živopisnoj obradi čuvene priče o čoveku koji je mogao da priča sa životinjama - Dulitlom. Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr Džon Dulitl poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja. U filmu takođe igraju Antonio Banderas, Majkl Šin i dobitnik Oskara Džim Brodbent a glasove su pozajmili i još jedna dobitnica Oskara Marion Kotijar, Franses de la Tur, Rejf Fajns, Selena Gomez, Tom Holand i Krejg Robinson.

,,Invazija” - Najiščekivaniji ruski film godine, spektakularni blokbaster "Invazija" istražuje tajnu čovečanstva, a fantastična stvarnost samo pogoršava istragu. Postoji jedan način da se pobedi - ostati čovek. Prošle su tri godine od pada vanzemaljskog broda. Katastrofa koja se desila, zauvek je promenila život devojčice iz Čertanova ali i pogled stanovnika na kompletan univerzum. Čini se da je ovo bio najveći test za čovečanstvo. Ono čega ljudi još uvek nisu svesni jeste da će uskoro doživeti novi susret. Da li su spremni na to?

,,Misija Aarktik” SINH - Arktička lisica Svifti radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog - arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vredan uloge, tajno zapoveda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju. Na putu prema tamo naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Otom, koji ima mehaničke noge i omanduje lojalnoj vojsci neobično uljudnih sledbenika...

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu