Top 5 najboljih igrica u 2012 - iKragujevac


IT

Tržište video igara svake godine biva preplavljeno brojnim naslovima, a tvorci igrica sa najrazličitijim tematikama bore se za srca gejmera. Saznajte koje su igrice ove godine u tome imale najviše uspeha.

 

Nastavci starih avantura ove godine napravili su mesta za “novajlije” u svetu video igrica, ako je verovati vrhu liste najboljih igrica objavljenih u 2012. godini koju je sastavio britanski “Guardian”. Po prvi put u istoriji pravljena ovih listi, prvo i drugo mesto ravnopravno zauzimaju dve igrice.

5. Far Cry 3 (PC, PS3, Xbox 360)

U pitanju je jedna od onih igrica koja vas od samog početka uvlači u akciju, sa mnogo avanture i odličnom pričom. Iza svega se krije ostrvo koje svojom divljinom izaziva i mami sve istraživače. Znatiželjnici u ovom slučaju najčešće ne žele samo da osvoje bonus poene, već ih zaista zanima šta su to tvorci spremili “iza sledećeg ugla”.

{youtube}HCsNmsnoyEQ{/youtube}

4. Borderlands 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Pandora je planeta na kojoj je suptilnost davno izumrla, a u to će vas uveriti horde manijaka i bandita koji će vas juriti sa neverovatnim puškama. U odnosu na svoju prethodnu verziju, Borderlands 2 donosi mnogo koherentniju strukturu misije za koju su zaista potrebne zavidne sposobnosti. Koliko god da trčite kroz ovu igricu, nikada se nećete umoriti i ostati bez daha, što od nasilja, što od glupavog humora koji još uvek deluje.

{youtube}UVCOoQIDrt0{/youtube}

3. Journey (PS3)

O čemu je igrica Journey? Da li je to alegorija života, smrti i rođenja? Ili nešto još nedostižnije. Za većinu gejmera tri sata trajanja igrice predstavljaju jedno od najdubljih i najemotivnijih igračkih iskustava. Nije u pitanju ni prelepo okruženje ni mudri likovi ni odlično uklopljeni delovi slagalice, već činjenica da vam neko “sa druge strane mreže” može pomoći da dođete do zajedničkog rešenja. U ovom slučaju igrači zaista moraju verovati jedni drugima i prepustiti se uzbudljivom putovanju.

{youtube}_mF8KkDiIdk{/youtube}

1/2 XCom: Enemy Unknown (PC, PS3, Xbox 360)

Nakon tolikih napada vanzemaljaca i ostalih ratobornih stvorenja svi smo još uvek oduševljeni idejom da baš mi treba da spasimo svet. Sastavljena od bezbroj već viđenih klišea igrica je vredna pažnje jer nudi neverovatnu šarenolikost u planiranju strategija, odabiranju likova i njihovoj izgradnji, i brojnim drugim detaljima.

{youtube}tZdanb02280{/youtube}

1/2 Dishonored (PC, PS3, Xbox 360)

Čini se da cele četiri godine, koliko je trajala “izgradnja” ove igrice, nisu ni za tren utraćene. Ovo je jedna od najpotpunijih i najcelovitijih igrica ikada realizovanih sa raskalašnih i ratobornim aristokratama, gangsterima gustih brkova i bolesnom sirotinjom. U maniru Dikensovih noćnih mora u postapokaliptičnom okruženju upoznajemo i vežemo se za ubicu koji to nije, ali je kroz igru spreman da se bori za opstanak na sve načine.

U kojim igricama ste Vi najviše uživali ove godine?

{youtube}E1HlYTukh9A{/youtube}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu