Kragujevac: POSAO za 20 najboljih đaka Medicinske škole - iKragujevac


Vesti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je sastnak sa direktorima srednjih medicinskih škola u Srbiji povodom početka realizacije nacionalnog programa zapošljavanja 500 najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara maturanata ovih obrazovnih ustanova.

Sastanku je prisustvovalo i rukovodstvo kragujevačke Medicinske škole, koje u narednom periodu priprema dokumentaciju za 20 najboljih đaka, koji ukoliko žele, odmah posle sticanja diplome mogu da se zaposle.

Na sastanku sa direktorima srednjih medicinskih škola određen je redosled koraka, odnosno procedura koje treba sprovesti, kako bi sadašnji maturanti, ukoliko žele, imali priliku da u istoj godini završe školovanje i dobiju posao.

Iz kragujevačke Medicinske škole, kaže direktor Vladimir Jakšić ima dosta kandidata za posao.

U inače velikoj konkurenciji, kriterijumi za upis u srednju Medicinsku školu, iz godine u godinu sve su ozbiljniji. Najniži broj bodova koje je imao jedan kandidat za upis, bio je 88. I to je najbolji pokazatelj kakvo je interesovanje za obrazovanje u Medicinskoj školi.

Srednje medicinsko obrazovanje u Srbiji je na zavidnom nivou. Zbog toga i ne čudi što se ljudi ovog profila zanimanja u Evropi i svetu lako zapošljavaju.

Prioritet vladine kadrovske politike u zdravstvu je pokušaj da se zadrže najbolji lekari i medicinsko osoblje, kako se ne bi izgubio kvalitet zdravstvenih usluga u Srbiji.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predstavio je mehanizme kojima će Vlada pokušati da reši prioritetne zadatke, a to su: zapošljavanje najboljih učenika srednjih medicinskih škola, i povećanje plata, najpre zdrvstvenim radnicima u Srbiji, u ovoj godini.

Ministarstvo zdravlja poslednje četri godine u zdravstvenim ustanovama zaposlilo je više od 12 hiljada radnika od kojih su sedam hiljada medicinske sestre i tehnički.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu