KRAGUJEVAC: Policijska uprava i Pravni fakultet potpisali sporazum o saradnji - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Pravni fakultet i Policijska uprava u Kragujevcu, potpisali su danas sporazum o saradnji.

Cilj uspostavljanja partnerstva je uspešna i kontinuirana saradnja, koja će doprineti razvoju i jačanju obrazovnih i naučnih kapaciteta.

Ovom prilikom, sporazum su potpisali dekan Pravnog fakulteta, prof. dr Dragan Vujisić i načelnica Policijske uprave u Kragujevcu Jasmina Rajković.

Saradnja Pravnog fakulteta i Policijske uprave u Kragujevcu, doprineće razvoju ideja i povezivanju ovih ustanova sa Ministarstvom.

Cilj partnerstva je stručno usavršavanje studenata Pravnog fakulteta i njihovo bolje razumevanje načina rada policijskih organa.

Saradnja će se odvijati sa vrlo jasnim obostranim interesima i u skladu sa najvišim profesionalnim, akademskim, etičkim standardima i kodeksima, koji su vrlo važni za dobro funkcionisanje ove dve institucije.

Predmetna nastava, izvodiće se, kroz razmenu informacija i iskustava učesnika oba potpisnika.

Planirano je i organizovanje naučnih i stručnih skupova, pružanje stručne pomoći prilikom rešavanja pravnih problema kao i kreiranje programskih oblika naučno-nastavnih aktivnosti.

Sporazum o saradnji između Pravnog fakulteta i Policijske uprave u Kragujevcu od velikog je značaja jer na ovaj način, studenti dopunjuju svoja znanja koja će im koristiti u daljem radu i školovanju.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu