EFIKASNIJE PLAĆANJE ADMINISTRATIVNIH TAKSI: U Kragujevcu postavljeno sedam POS terminala - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac postavio je sedam POS (Point of Sale) terminala na šalterima Gradske uprave koji građanima omogućavaju efikasnije i lakše plaćanje administrativnih taksi bez popunjavanja uplatnica, provizije i čekanja u redovima kod banaka ili poštanske štedionice. Terminali su postavljeni u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu u okviru reformi javne uprave koju sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U planu je da se POS terminal uskoro postavi u Gradskoj poreskoj upravi u ulici Branka Radičevića 9 gde će prilikom provere poreza građani moći da plate svojom platnom karticom, rekao je Goran Aleksić, načelnik Sektora za opšte poslove Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Plaćanje platnim karticama na POS terminalima koji se nalaze na šalterima gradske uprave na kojima se i podnose zahtevi za budžetske korisnike predstavlja uštedu vremena čekanja u redovima, eliminiše odlazak do pošte ili banke ali povećava i efikasnost u pružanju usluga jer se skraćuje procedura podnošenja zahteva.

Bezgotovinsko plaćanje dostupno je platnim karticama DinaCard, VISA, MasterCard bez obzira na banku izdavaoca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu