SKC: Izložba i monodrama - iKragujevac


Kultura

Nadograđenu koncepciju projekta gledaoci će moći da odprate u Art galeriji SKC-a, 17.12.2013. godine, sa početkom u 20 časova.

U cilju blagovremenog i adekvtnog odgovora na probleme sa kojima se postojeće društvo suočava, kroz procese tranzicije, u Kragujevcu je Umetnička grupa Prsti formirala projekat (DE)STABILIZACIJA - problemi srpskog društva. Misija projekta: Podizanje svesti o značaju očuvanja tradicijanog srpskog indetiteta pri procesima integracije balkanskog lokaliteta u okviru Evropske Unije. Partneri projekta: Narodna biblioteka “Vuk Karadžić” Kragujevac, ogranak u Koloniji, Kulturni centar”Radoje Domanović” u Rači, Kulturno-turistički centar u Batočini, Dom kulture “ Vita Marijanović” u Velikoj Plani, Centar za kulturu Užice, Centar za kulturu Jagodina, kao i galerija u Pragu “Commune Art –alternative coffee gallery AKORN” i organizacija AKORN iz Češke Republike. Pilot projekta je realiznovan u okviru manifestacije “Noć Muzeja” u saradnji sa galerijom Narodne biblioteke “Vuk Karadžić”, ogranak u Koloniji. 

Izložbu plakata dve dizajnerke “Marije Jovanović” i “Sanje Palibrk”, otvoriće mono drama”Užička republika”Slobodana Simića, a u adaptaciji i izvođenju Slobodana Filipovića, glumca užičkog pozorišta.

Prezentovaće se plakati sa temackom celinom koja se odnosi na raspad SFRJ i na formiranje Evropske Unije, uz očuvanje tradicionalnog srpskog indetiteta.

Projekat finansijski podržao Grad Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu