SKC briljirao u Novom Sadu - iKragujevac


Kultura

Predstava Akademskog pozorišta SKC-a "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" Dušana Kovačevića, u režiji Miroslava Petrovića je pobednik 16. Festivala akademskih pozorišta Srbije (FAPS) u Novom Sadu.

Kragujevačko Akademsko pozorište SKC-a, najbolje je na Festivalu u Novom Sadu.

Apsolutni pobednik 16. Festivala akademskih pozorišta Srbije (FAPS) u Novom Sadu je predstava "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" Dušana Kovačevića, u režiji Miroslava Petrovića.

Na festivalu koji dugi niz godina organizuje Akademsko-kulturno umetničko društvo "Sonja Marinković" iz Novog Sada, ansambl akademskog pozorišta SKC-a osvojio je sedam nagrada: Nagradu za najbolji scenski pokret, nagradu za najbolju originalnu muziku Đorđu Ćirkoviću, treću nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu Kostadinu Stojadinovu, za uloge Dragana, Bojana i Olivera Nosa.

Prvu nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu Stefanu Pavloviću, za ulogu Larija Tompsona, prvu nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu Jani Mijailović, za ulogu Savke. Nagradu za najbolju režiju festivala Miroslavu Petroviću, nagradu za najbolju predstavu festivala u celini.

Stručni žiri ovogodišnjeg FAPS-a radio je u sastavu: Gordana Đurđević Dimić, Svetislav Jovanov i Milutin Ž. Pavlov.

Predstava "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" je na redovnom repertoaru Akademskog pozorišta SKC-a, a u planu su gostovanja i učešća na festivalima širom Srbije i bivše SFRJ.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu