SKC: Program za period 25.11.-01.12.2013. - iKragujevac


Kultura

Ponedeljak, 25.novembar – Kutija šibica u 20:30
FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN - Ciklus Novi francuski film

U okviru programa Francuski filmski karavan koji se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu i kompanijom Imlek kao generalnim pokroviteljem ovog programa, kragujevačkoj publici biće premijerno prikazan novi ciklus filmova pod nazivom Novi francuski film. Premijerni izbor francuskih filmova novije produkcije, približiće kragujevačkoj publici nove tendencije najvažnije evropske kinematografije. Ovogodišnji Filmski karavan podržan je od kompanije Imlek. Filmovi će biti prikazani u Kutiji Šibica SKC-a svakog ponedeljka tokom novembra u terminu od 20:30.

Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Državni posao (2011, 112’)

Režija: Pjer Šeler
Igraju: Olivije Gurme, Mišel Blan, Zabu Brajtman
Ministra transporta bude u sred noći, desila se naizgled banalna saobraćajna nesreća koja zapravo može da ima nesagledive posledice po celu državu. Kreće odiseja jednog čoveka kroz lavirinte politike i državnih službi... „Odavno svet politike nije pokazan na tako uzbudljiv i intezivan način...“

Ponedeljak, 18.novembar – Art galerija u 22:00 

Džez veče

Sreda, 27. novembar – Art kafe galerija u 20:00

Dokumentarni film – Jedini put

Udruženje građana Vido u sredu 27.11.2013. od 20 časova u Art galeriji SKC-a premijerno predstavlja svoj novi filmski poduhvat pod nazivom „Jedini put“. Radi se o dokumentarnom filmu koji govori o povlačenju Srba preko Albanije i boravku i oporavku srpske vojske na ostrvu Krf u Prvom svetskom ratu. Film predstavlja jedinstven omladinski poduhvat u načinu interpretacije bitnih istorijskih događaja u istoriji Srbije 20. veka. 

Ulaz je besplatan.

Sreda, 27. novembar – Sala PMF-a u 20:00

Predstava-“Lari Tompson - tragedija jedne mladosti”- Akademsko pozorište SKC-a

U predstavi igraju: Nina Nedeljković Stevanović, Ranko Krstić, Kostadin Stojadinov, Dragana Perović, Jana Mijailović, Marko Radojević, Dragoljub Dimitrijević, Stefan Pavlović.
Ulaz: 150,00 dinara

Četvrtak, 28. novembar – Art galerija u 21:00

Koncert - Pjevačka družina Svetlane Spajić
Pjevačka družina Svetlane Spajić osnovana je pre četiri godine kako bi čuvala i negovala tradicionalno srpsko pevanje. Ovaj vokalni sastav čije članice su Minja Nikolić (iz nekadašnjeg dueta Drina), Dragana Tomić, Zorana Bantić i Jovana Lukić, pod sigurnim Svetlaninim vođstvom svetsku reputaciju počinje da stiče već od samog osnivanja, 2009. Zaštitni znak grupe su intenzivno pevanje i bogat repertoar koji uključuje mnoge, gotovo zaboravljene vokalne tehnike i stare tradicionalne forme; ojkalicu iz Dalmacije, potresalicu iz Bosanske Krajine, hercegovsku gangu, zlatiborsku kajdu, kantalicu iz Podrinja i starinske balade sa Kosova i Metohije i istočne Srbije. Pjevačka družina pevala je na koncertima u prestižnim dvoranama Evrope, na festivalima , i u predstavi Život i smrt Marine Abramović Boba Vilsona.

Grupa je 2011 objavila album “Siv sokole” (Multimedia Rekords, Beograd), a izbor od dvadeset tradicionalnih pesama na ovom albumu uključuje i Svetlanine autorske pesme i tradicionale koje grupa izvodi u sada već kultnoj predstavi. Pjevačka družina redovno nastupa i na našim tradicionalnim pevačkim saborima i u selima druguje, peva i u uči starinsko pevanje od vodećih srpskih tradicionalnih pevača najstarije generacije.
Ulaz je besplatan.

Petak, 29. novembar – Art kafe galerija u 19:00

Tribina-Kako donositi dobre odluke
Studentski kulturni centar u saradnji sa Kancelarijom za mlade i omladinskom organizacijom Relay organizuju tribinu pod nazivom Kako donositi dobre odluke.
Govori: profesor dr Miroslav Pujić
Moderator: Nina Nedeljković Stevanović

Subota, 30. novembar – Art kafe galerija u 19:00

Tribina-Kako se sačuvati od korupcije
Studentski kulturni centar u saradnji sa Kancelarijom za mlade i omladinskom organizacijom Relay organizuju tribinu pod nazivom Kako se očuvati od korupcije
Govori: profesor dr Miroslav Pujić
Moderator: Nina Nedeljković Stevanović

Subota, 30. novembar – Sala PMF-a u 18:00

Susreti veterana
Učestvuju:
1. FA ''KOLONIJA'' – KRAGUJEVAC
2. KUD ''TENT'' - OBRENOVAC
3. KUD ''DIOGEN - SURČIN
4. KUD ''POLET'' – BEOGRAD
5. KUD POŠTA SRBIJE ''ĐOKA PAVLOVIĆ'' - BEOGRAD
6. GKUD ''SMEDEREVO'' - SMEDREVO
7. KUD ''ABRAŠEVIĆ'' - KRALjEVO
8. KUD ''VETERANI FOLKLORA ČAČKA'' - ČAČAK
9.  KUD STUDENICA'' - UŠĆE
10. KUD ''JANKO KATIĆ'' - MLADENOVAC
11. SKC - AFA ''SVETOZAR MARKOVIĆ'' - KRAGUJEVAC
12. KUD ''SREM'' - JAKOVO.

Nedelja, 01. decembar– Art kafe galerija u 19:00

Tribina-Najveća potreba društva
Studentski kulturni centar u saradnji sa Kancelarijom za mlade i omladinskom organizacijom Relay organizuju tribinu pod nazivom Najveća potreba društva.
Govori: profesor dr Miroslav Pujić
Moderator: Nina Nedeljković Stevanović 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu