Vladi Lukoviću otkrivena spomen - ploča - iKragujevac


Kultura

U prisustvu rodbine, prijatelja i članova Ateletskog kluba “Radnički“ danas je obeležena godišnjica smrti jednog od najboljih trenera koje je Kragujevac imao - Vlade Lukovića. Tim povodom Saša Luković, sin pokojnog Vlade, otkrio je spomen - ploču na zgradi u kojoj se nalaze prostorije Atletskog kluba i u ime porodice uputio zahvalnost jer je Vlada, kako je rekao, zaista živeo za atletiku i za “Radnički“.

Vlada Luković je kao trener i takmičar proveo u tom klubu 61 godinu. Njegovim odlaskom, rekao je Ivan Pavlović predsednik Upravnog odbora tog kluba, ostala je velika praznina. Ostalo je i veliko zadovoljstvo što smo ga poznavali i što smo mnogo toga od Vlade naučili.

Vlada je stvorio izuzetno veliki broj šamipona, rekordera, učesnika najznačajnijih takmičenja jer je kao niko znao da prepozna talenat i od njega napravi istinskog asa među kojima su Miloš Srejović, Milan Spasojević, Slobodan Spasić, Ana Stanković, Snežana Dančetović i mnogi drugi.

Učinio je da brojna plejada atletičara dosegne zaista vrhunske rezultate, da afirmišu klub, grad i atletiku. Najvažnije od svega je što je Vlada od tih atletičara stvorio i mnogo dobre ljude, uspešne u svom poslu i ostavio nama u amanet da njegovo iskustvo i znanje prenosimo plejadi mladih atletičara.

Spomen ploča je samo jedna simbolika - kazao je Ivan Pavlović. Pravi spomenik je sve ono što je radio i postigao za života, što će večno ostati upisano u anale ovog kluba, grada Kragujevca i sporta u Srbiji. Nakon rekonstrukcije zgrade u kojoj su smeštene prostorije Atletskog kluba “Radnički“, kazao je Ivan Pavlović, zgrada će poneti ime Vlade Lukovića.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu