"Moj Superheroj 2" izložba - iKragujevac


Kultura

Povodom Svetskog dana deteta 20. novembra, Služba za mlade Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ Kragujevac, organizuje izložbu crteža dece korisnika prihvatilišta i dnevnih boravaka na temu „Moj Superheroj 2“.

Svečano otvaranje izložbe će biti u sredu 20. novembra u galeriji kragujevačkog Doma omladine sa početkom u 19 časova.

Sama izložba predstavlja nastavak prošlogodišnjih radova kojim je obeležen Svetski dan deteta i trajaće od srede do petka 22. novembra.

Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ Kragujevac osnovan je odlukom Skupštine grada Kragujevca 27.maja 2011. godine kao ustanova socijalne zaštite za uspostavljanje, pružanje i razvijanje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti lokalne samouprave.

Aktivnosti centra su usmerene ka pružanju podrške i pomoći pojedincu i porodici radi poboljšanja, odnosno očuvanja kvaliteta života, otklanjanja ili ublažavanja rizika nepovoljnih životnih okolnosti, kao i stvaranje mogućnosti da samostalno žive u društvu.

Svoju delatnost zasniva na sledećim načelima u oblasti socijalne zaštite, poštovanja integriteta i dostojanstva korisnika, zabrane diskriminacije, najboljeg interesa korisnika i načelo najmanje restriktivnog okruženja

Sredstva za obavljanje delatnosti Centra obezbeđuju se iz budžeta grada, od korisnika i donatora, zatim iz projektnog finansiranja, priloga i drugih izvora.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu