Utvrđen predlog kandidata za Đurđevdansku nagradu - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2019. godinu i uputilo odbornicima Skupština grada na razmatranje i odlučivanje.

U oblasti umetnosti za Đurđevdansku nagradu predložena je Katarina Babić, a u oblasti medicine prof. dr Predrag Đurđević.

Jelena Milovanović predložena je za Đurđevdansku nagradu u oblasti novinarstva, paraolimpijac Goran Nikolić u oblasti sporta, dok je kompanija „Sunce Marinković“ predložena u oblasti preduzetništva.

Ljubiša Šljivić predložen je u oblasti humanitarnog karaktera, a udruženje „Arsenal fest“ u oblasti razvoja kreativnih industrija, pop kulture i promocije grada Kragujevca u zemlji i inostranstvu.

Nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici koja će biti održana 28. avgusta u okviru obeležavanja Gospojinskih svečanosti.

Gradsko veće donelo je i zaključak o programima, projektima i manifestacijama u kulturi koji se finansiraju ili sufinansiraju sredstvima iz budžeta grada za tekuću godinu.

Za realizaciju 47 projekata po javnom konkursu opredeljeno je 23, 8 miliona dinara.

(RTK)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu