Za rekonstrukciju otvorenih terena u Velikom parku 147.000 evra - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na sednici održanoj 24. oktobra dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora o donaciji za izgradnju otvorenog terena u Velikom parku, između grada Kragujevca i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge, koji se realizuje u okviru Programa EU PRO.

Reč je o rekonstrukciji otvorenih sportskih terena u Velikom parku, uključujući pešačku zonu, košarkaški teren, tribine, ulaznu kapiju, orgadu, kišnu kanalizaciju kao i nabavku odgovarajuće opreme. To će doprineti poboljšanju uslova za brojne sportske klubove, lokalno stanovništvo, a posebno đake osnovnih i srednjih škola.

Cilj ugovora je pružanje podrške za poboljšanje gradske infrastrukture uz unapređenje dobrog upravljanja u gradu Kragujevcu. UNOPS ovim ugovorom odobrava primaocu iznos od 147 226 evra.

Gradsko veće donelo je i odluku o ustupanju dva kompletno izgrađena i opremljena bunara u Lužnicama na upravljanje, korišćenje i održavanje JKP “Vodovod i kanalizacija“, izgrađene za potrebe snabdevanja vodom industrijskog kompleksa u izgradnji. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu